Tradisjoner på Josephines stiftelse barnehjem

Her på Josephines Stiftelse, er vi opptatt av å holde gode tradisjoner ved like. Opp igjennom mange år har vi sett hvor viktig dette er for nåværende og tidligere beboere, men også for våre ansatte.

SOMMERFEST:
Hvert år feirer vi barnehjemmets fødselsdag. Dagen blir feiret med en sommerfest på den mandagen som ligger nærmest 10. juni hvert år, da Josephines stiftelse ble grunnlagt 10. juni 1834.

Gjester som blir invitert: Tidligere beboere, (nylig utflytta beboere og tidligere beboere som fremdeles opprettholder kontakten med barnehjemmet). Tidligere ansatte, nåværende ansatte, tidligere leder og nåværende styreleder.

GRØTFEST:
Hvert år, tidlig i desember, inviterer vi til grøtfest. Her går vi rundt juletreet, og det hender julenissen titter innom. Det er stort sett de samme som er tilstede som på sommerfesten. Dette er en hyggelig markering i førjulstiden, som alle setter stor pris på.

FØDSELSDAGER:
Bursdagsbarnet får alltid frokost på sengen med et pyntet frokostbrett. Vi stiller opp flest mulig av de som er tilstede, synger og overrekker gaver. Bursdagsbarnet får velge middag, og de oppfordres til å invitere familie og venner til en feiring.

KONFIRMASJON:
Våre ungdommer blir meldt opp til konfirmasjonsundervisning ut fra egne ønsker og overbevisning. Vi legger til rette for selve konfirmasjonsfesten, og kan arrangere selve selskapet om ungdommen og foreldrene ønsker dette.